Wat verandert er voor mij als bedrijf?

Vanaf 1 mei 2021 neemt IVAREM het beheer van het recyclagepark Puurs over van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Het recyclagepark van Puurs (Lichterveld) zal door werken gesloten zijn van 19 april t.e.m. 2 mei 2021. Deze periode kan u met uw nieuwe kaart (u ontvangt hiervoor een brief OF u vraagt een nieuwe kaart aan via deze pagina) wel terecht op één van onze KMO-parken in Mechelen-Noord, Duffel, Lier en/of Putte.

Wat verandert er concreet voor mijn bedrijf?

  • Als bedrijf of zelfstandige heeft u vanaf 19 april nieuwe toegangskaart nodig. Zo kan u tussen 19 april en 2 mei terecht in onze KMO-parken en vanaf 3 mei ook in Puurs. Indien u al een kaart had, zal u automatisch een nieuwe krijgen toegestuurd. Anders vraagt u een nieuwe toegangskaart aan. 
  • Nieuwe bedrijven of zelfstandigen kunnen gebruik maken van het recyclagepark door een elektronische toegangskaart (ETK) aan te vragen bij de infolijn via 0800 90 441 of via info@ivarem.be. De kaart kost 10 euro en is pas actief na betaling.
  • Bedrijven kunnen vergelijkbaar bedrijfsafval aanbieden aan dezelfde tarieven als particulieren (= dit is afval dat naar aard, samenstelling en hoeveelheid vergelijkbaar is met huishoudelijk afval). Gelijkaardig bedrijfsafval (grotere hoeveelheden) wordt op het recyclagepark aangeboden aan de tarieven van toepassing voor zelfstandigen. 
  • Bedrijven kunnen voor grote hoeveelheden gelijkaardig bedrijfsafval terecht bij de containers die in de betalende zone staan opgesteld. Voor andere afvalstromen kan u terecht in onze parken in Mechelen-Noord, Duffel, Lier en Putte. De afvalstromen die u kan brengen naar het park in Puurs zijn:

Afvalfractie

Tarief op het recyclagepark

Groenafval

0,11 euro per kg

Sloophout

0,18 euro per kg

Snoeihout en kleine boomstronken 0,18 euro per kg

Recycleerbaar bouwafval

0,06 euro per kg

Kalk, gips en keramiek

0,32 euro per kg

Piepschuim (EPS) per zak van 1 000 liter 3,79 euro 

Asbestcement

0,42 euro per kg

Grond

0,27 euro per kg

Treinbielzen

0,42 euro per kg

Vlak glas

0,09 euro per kg

Grofvuil

0,75 euro per kg

De andere betalende of gratis afvalfracties (bv. PVC, elektrische apparaten, papier en karton,…) kan u als bedrijf brengen naar de recyclageparken in Duffel, Lier, Mechelen-Noord en Putte.

Plan uw bezoek aan het recyclagepark van Puurs of Sint-Amands

  • Van 19 april t.e.m. 2 mei 2021 kan u als bedrijf gebruikmaken van één van onze KMO-parken te Mechelen-Noord, Lier, Duffel en Putte. Vanaf 3 mei kan u met uw kaart ook terecht op het park van Puurs.
  • Als bedrijf kan u enkel binnen met uw elektronische toegangskaart.
  • Opgelet! Er zijn heel wat wijzigingen voor afvalfracties in het recyclagepark van Puurs. Sorteer het afval thuis correct voor u naar het recyclagepark vertrekt. Lees de wijzigingen na op: www.ivarem.be/recyclageparkpuurs   
  • Vermijd drukke momenten.
  • Betalen kan enkel via bankkaart of kredietkaart.

Tarieven zelfstandigen recyclagepark Puurs