Afvalarme School 2025

Onze jongere generaties staan voor grote uitdagingen. Er is heel wat te doen over hoe wij op deze planeet leven en hoe wij vooral spaarzaam moeten omspringen met Moeder Natuur. 

IVAREM houdt voor kleuters, leerlingen, scholieren en studenten reeds jaren de vinger aan de pols. Thema's als onder andere afval voorkomen, recycleren, composteren, de impact van zwerfvuil, maar ook duurzaam leven en klimaatverandering worden met tal van educatieve methodieken gratis aangeboden voor alle scholen van ons werkingsgebied*.

Je kan als school ook containers of kratten bestellen via deze link. 

Afvalarme School 2025
Afvalarme School 2025

Afvalarme School 2025 is het tweede meerjarentraject waaraan alle scholen gratis kunnen deelnemen: gedurende de vijf komende schooljaren stimuleren we alle kleuter-, lagere, secundaire en hogescholen om te werken rond deze thema's.

Bij het behalen van voldoende propere planeten ontvangen deelnemende scholen een propere sticker om gedurende vijf schooljaren de vervuilde continenten op hun wereldschilderij afvalarm, duurzaam en klimaatneutraal te maken.

Vanaf eind november en december 2021 (en de volgende maanden) zullen wij alle kleuter- en lagere scholen en alle secundaire en hoge scholen contacteren om kennis te maken met het nieuwe meerjarentraject.

Klik snel verder om als kleuter-, lagere, secundaire of hogeschool in te schrijven.

* Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek