Week van de Afvalophaler en Parkwachter: toon je respect

  • 16 november 2020

Bij hitte, regen, vrieskou én corona zijn de ophalers van IVAREM dagelijks op de baan om jouw afval op te halen. Ook op onze parkwachters kan je altijd rekenen. Per inwoner verzamelen ze samen jaarlijks gemiddeld 433 kg afval. Tijd dus voor een dikke dankjewel van 23/11 t.e.m. 29/11. Dan gaat de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter door. Die week zet IVAREM al zijn afvalhelden in de spotlights.

Titanenwerk

Onze afvalophalers stappen dagelijks een tiental kilometer en heffen meerdere tonnen afval. Tijdens een gemiddelde inzameling ergens tussen de 8 000 en 10 000 kilogram! Combineer dat met de grillen van het weer en het drukke verkeer en je merkt dat het beroep van afvalophaler best zwaar kan zijn.

Toon je respect

Uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval blijkt dat het afgelopen jaar bijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers met verbale of fysieke agressie te maken kregen.

Toon dus je respect voor afvalmedewerkers: doe in de week van 23 t.e.m. 29 november een originele strik rond je afvalzak of laat je kinderen een tekening maken. Deze tekening kan je hiernaast downloaden. Hang die achter je raam of geef ze aan de recyclageparkwachter. Deel een foto van je tekening of strik met de hashtag #houhetnet .

Hou eind november ook de website en Facebook-pagina van IVAREM en jouw gemeente in het oog. Daar kan je schone verhalen van afvalmedewerkers lezen.

Download hier de tekening