Wat verandert er voor mij als school of vereniging?

Vanaf 1 mei 2021 neemt IVAREM het beheer van het recyclagepark Puurs over van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Het recyclagepark van Puurs (Lichterveld) zal door werken gesloten zijn van 19 april t.e.m. 2 mei 2021. Tijdens deze periode kan u met uw nieuwe kaart (indien u al een kaart had, krijgt u deze toegestuurd per post) wel terecht op het recyclagepark van Sint-Amands (Hemelrijken).

 

Vanaf 3 mei verwelkomen we u graag terug opnieuw op het recyclagepark van Puurs (Lichterveld) of één van de andere recyclageparken in de IVAREM-regio (kijk op www.ivarem.be/recyclageparken).

 

Wat verandert er concreet voor mijn school? 

  • Scholen die al een toegangskaart hadden voor het recyclagepark van Puurs, ontvangen een brief met een nieuwe toegangskaart voor de IVAREM-parken.
  • Nieuwe scholen moeten een elektronische toegangskaart (ETK) aanvragen bij de infolijn via info@ivarem.be of via 0800 90 441. De kaart kost 10 euro en is pas actief na betaling.
  • De tarieven voor particulieren zijn ook geldig voor scholen. U vindt de tarieven terug via deze link
  • Elke school heeft van 1 mei tot 31 december 2021 recht op 28 gratis bezoeken. Vanaf 2022 krijgt elke school jaarlijks 28 gratis bezoeken. Beurten opgebruikt? Dan betaalt u 5 euro per bezoek.
  • Als school kan u enkel het recyclagepark binnen met uw elektronische toegangskaart.
  • U mag in totaal max. 2 m³ afval per dag brengen met een maximum van 2 bezoeken per dag.

Opgelet! Er zijn heel wat wijzigingen voor afvalfracties in het recyclagepark van Puurs. Sorteer het afval thuis correct voor u naar het recyclagepark vertrekt. Lees de wijzigingen hier na