Vacature IT Projectleider

Functiebeschrijving IT Projectleider

Als IT projectleider zal je verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van digitalisatie projecten (digitale facturatie, digitale vrachtbrieven, digitale rapportage..). Deze projecten richten zich in eerste fase vooral op de implementatie van MS Dynamics NAV. Hiervoor moet je de bestaande porcessen binnen IVAREM in kaart brengen en deze vereenvoudigen/optimaliseren waar mogelijk samen met andere afdelingen.

Naast het bewaken van de nodige tijd en middelen , zal change management een belangrijk onderdeel vormen. Dit omvat niet alleen het informeren van de business over de eventuele impact op de bestaande processen, maar ook het opmaken van de handleidingen en de functionele documentatie tot zelfs het organiseren van de nodige opleidingen of informatiesessies.

In een latere fase zal je ook meewerken aan de implementatie van de NIS2 richtlijnen en doorvoeren van  kwaliteitsmanagement tools.

Een tweede belangrijk luik is het vormgeven van een databeleid binnen IVAREM.

Welke data verzamelen we, voor wie en waarvoor? Welke data hebben wij nodig voor o.a. onze beleidsvoering, onze interne processen... en hoe komen we aan deze data? Hoe verwerken en delen we data op elk niveau binnen de organisatie, en welke data ontsluiten we?

Je ontwerpt hiervoor een datavisie en strategie voor de organisatie en concretiseert deze in een databeleid.

Je analyseert de datanoden binnen de organisatie, brengt kansen in kaart en formuleert een actieplan met prioriteiten rekening houdend met de haalbaarheid en kost.

Je bent verantwoordelijk voor het uittekenen van een gedragen kader om te komen tot kwaliteitsvolle data en brengt structurele taken rond datamanagement in kaart.

Je bouwt aan een datawarehouse voor zowel beleidsmatige, management als operationele rapportering. Je bouwt mee dashboards op niveau van dienst, directie, managementteam en bestuur die relevante data samenvat en op regelmatige basis ontsluit. Je ontwikkelt beleids- en management rapporten die de organisatie ondersteunen in het nemen van de juiste beslissingen.

Je behandelt ad hoc informatievragen vanuit het beleid, de diensten of de hogere overheid op een efficiënte manier. Je onderzoekt hierbij ook externe databronnen / nieuwe technologieën (ANPR, sensoren, GSM data)

Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en continu optimaliseren van processen m.b.t. databeheer, zowel voor masterdata (o.a. RR,CRAB ,…) als kennisdata teneinde een effectief werkkader en kwaliteitsvolle resultaten te verzekeren.

Activiteiten

Je komt in een klein team van 3 IT medewerkers terecht en zal verschillende taken opnemen met veel afwisseling. Binnen dit team heeft elk zijn eigen kennisdomein maar werken we samen aan een vlotte IT ondersteuning. Je hoofdtaak is IT project en proces management maar je zal dus evenzeer meedraaien in de IT helpdesk.

Je volgt nieuwe technologieën, trends en technische ontwikkelingen op. Je evalueert en selecteert de meest geschikte IT-oplossingen op basis van technische haalbaarheid en economische rendabiliteit. We volgen hierbij hoofdzakelijk Microsoft technologieën.

 

IT Manager

IT systeembeheer (programmeur)

IT Projectleider

(proces analist)

DAGELIJKSE TAKEN

Helpdesk ondersteuning - registreren en behandelen van meldingen van medewerkers

Onderhoud IT park incl. de nodige documentatie en rapportering

Invoering Navision

Informatiebeheer Informatieveiligheid

Technische complexe uitdagingen

Beheer IT projecten

Proces management

OCCASIONELE TAKEN

Meedenken rond optimalisatie infrastructuur

Nieuwe applicaties voorbereiden en implementeren

NIS2 directieve

Budget

Gemeentelijke fiscaliteit Business alignement

Ontwikkelen/onderhoud eigen applicaties

(IVAREM app)

Opmaken databeleid

Datamanagement

 

Competentieprofiel

Kennis

Basiskennis – verworven bij aanvang

 • Je hebt een masterdiploma en beschikt over enkele jaren relevante ervaring inzake planning, beheer en opvolging van IT-projecten
 • Een algemene kennis inzake IT, op het gebied van ontwikkeling en van infrastructuur (netwerk, servers, middleware, databases,…) is een must.
 • Kennis van datamanagementtools is een meerwaarde, bij voorkeur Power BI van Microsoft
 • je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en bent vlot in de omgang en communicatief sterk. Je kan enthousiasmeren en weet om te gaan met weerstand.
 • Je hebt statistisch inzicht, inzicht in data en data-structuren.
 • Je bent bereid om op zoek te gaan naar oplossingen voor problemen die zich stellen, al dan niet buiten je kennisgebied. Je neemt verantwoordelijkheid en initiatief, bent stressbestendig en kan zelfstandig werken.
 • Je hebt een sterk analytisch en probleemoplossend vermogen en kan vlot prioriteiten stellen.
 • Je bent flexibel en bent bereid bij hoogdringende vragen en/of problemen een extra inspanning te leveren (sporadisch na de werkuren)
 • Nederlands en Engels spreken, begrijpen en schrijven
 • Rijbewijs B

Kennis te verwerven na aanwerving

 • Kennis van alle aspecten van afvalbeheer waarop de ICT-toepassingen een impact hebben en omgekeerd.
 • Kennis van de hardware en software die gebruikt wordt door de operationele diensten voor het registreren van operationele data
 • Kennis van voor IVAREM specifieke toepassingen, meer bepaald MS Dynamics NAV
 • Kennis van relevante wetgeving: afvalbeheer, AVG,NIS2