Standaardmaat papiercontainer beste keuze voor Berlaars papier

  • 16 april 2021

In de week van 21 juni krijgt elk Berlaars gezin een gratis papier- en kartoncontainer van IVAREM en de gemeente Berlaar. Sinds deze week kunnen de Berlaarnaars bellen naar de infolijn van IVAREM als ze een ander formaat van container wensen. Zo kan er naast het standaardmodel van 240 liter ook een klein formaat van 40 liter aangevraagd worden. Na de eerste week van de keuzeperiode merken we dat er in Berlaar heel veel interesse is voor de kleine 40 liter container. “Toch blijft de standaardmaat van 240 liter de beste keuze voor een doorsnee gezin. Papier en karton neemt immers heel wat volume in.” beklemtoont Filip Van Assche, woordvoerder van IVAREM.

VOLDOEN AAN BEPAALDE CRITERIA

“De kleine container (40 liter) voor papier en karton kan je enkel aanvragen als je in een appartement, serviceflat of rijwoning woont. Ook personen met een handicap komen hiervoor in aanmerking. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, kan je geen kleine papiercontainer krijgen.” zegt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. Naast de kleine container kan je ook nog een grote container aanvragen voor papier en karton maar deze kan je enkel aanvragen als verzamelcontainer voor appartementen, serviceflats of voor gezinnen vanaf 6 gezinsleden.

STANDAARDCONTAINER IS PERFECTE MAAT

De inzameling van papier en karton vindt in Berlaar plaats om de vier weken. Een standaardcontainer van 240 liter is het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen. De container moet immers voldoende groot zijn, om het volume papier van een hele maand in te kunnen verzamelen. Uit verschillende proefprojecten van andere afvalintercommunales met papier en kartoncontainers, is gebleken dat de container niet kleiner dan 240 liter mag zijn, want dan komen kartonnen dozen soms vast te zitten en kan de container niet volledig geledigd worden.

Tot en met 30 april kan elke Berlaarnaar nog contact opnemen met de infolijn van IVAREM (0800 90 441 OF via het contactformulier) om een ander formaat aan te vragen. Meer info op www.ivarem.be/afvalophaling.