Roze zak nog te gebruiken als PMD-zak tot en met 31 maart

  • 9 maart 2021

Sinds 1 januari 2021 sorteren we meer plastic verpakkingen in de PMD-zak. Hierdoor is sinds 1 januari 2021 de roze zak verdwenen in de IVAREM-regio. Het is wel nog mogelijk om tot en met 31 maart de roze zak te gebruiken als PMD-zak. Je zet je roze zakken gevuld met PMD buiten bij de PMD-ophaling of je brengt de zakken naar de PMD-fractie op één van onze recyclageparken. Je volgt hiervoor de geldende sorteerregels op www.ivarem.be/pmd . Vanaf april 2021 wordt de roze zak geweigerd op het recyclagepark of bij ophaling.

 

RUILACTIE ROZE ZAK AFGELOPEN

IVAREM voorzag ook een ruilactie voor burgers die nog volle rollen roze zakken thuis hadden liggen. Zo was het heel januari mogelijk om een volle rol roze zakken te wisselen tegen een rol PMD-zakken. Deze omruilactie is afgelopen op 31 januari en het is daardoor niet meer mogelijk om volle rollen roze zakken te ruilen tegen PMD-zakken.  

 

WAT MET MIJN OVERSCHOTTEN ROZE ZAKKEN?

Probeer nog zoveel mogelijk roze zakken te vullen met PMD (en de extra plastic verpakkingen) en zet ze buiten bij de PMD-ophaling of breng ze naar het recyclagepark. Heb je na 31 maart toch nog roze zakken over? Dan zijn er twee mogelijkheden: 1) Je kan deze sorteren en recycleren door de lege roze zakken in je PMD-zak te stoppen OF 2) Als je in een DIFTAR-gemeente (met restafvalcontainer) woont, kan je de roze zakken gebruiken als restafvalzak.

 

Vanaf april 2021 worden roze zakken geweigerd bij de PMD-inzameling en op de recyclageparken. Wie nog twijfelt over de nieuwe sorteerinstructies voor de PMD-zak kan terecht op www.ivarem.be/pmd voor alle informatie.