Recyclageparken IVAREM blijven open. Niet nodig om een afspraak te maken!

  • 29 maart 2021

De nieuwe verstrengde COVID-maatregelen die op 24 maart bekend gemaakt werden, hebben geen verdere gevolgen voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen in de IVAREM-regio. Afvalinzameling en -verwerking zijn essentiële diensten. De huis-aan-huisinzameling loopt gewoon door en ook de recyclageparken blijven open tijdens de komende periode.


GEEN AFSPRAAK NODIG
Veel afvalintercommunales werken met een afsprakensysteem tijdens deze coronaperiode. Bij IVAREM hoef je geen afspraak te maken voor het recyclagepark. Op de recyclageparken van IVAREM wordt slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Je kan hier de wachtrij bekijken aan het recyclagepark. Zo kan je nagaan hoe druk het momenteel is op jouw recyclagepark.


BEREID JE BEZOEK GOED VOOR
Het is nog steeds mogelijk om jouw recyclagepark tot maximaal 2 keer per dag te bezoeken met een limiet van 2 m³ per dag. Sorteer je afvalfracties thuis goed uit en beperk het aantal afvalstromen. Zo verloopt je bezoek sneller en vlotter. Breng daarbij liever geen afval wat ook huis-aan-huis wordt opgehaald (vb. papier & karton en PMD). Houd er ook rekening mee dat de parkwachter je niet kan helpen met het uitladen of dragen van afvalstoffen. Verder blijven de algemene coronamaatregelen gelden. Wij vragen om op de recyclageparken steeds de nodige afstand te behouden (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Zorg ervoor dat je tijdens je bezoek een mondmasker draagt en ontsmet je handen regelmatig. Wij rekenen op ieders medewerking en begrip.

Alle coronamaatregelen kan je hier nalezen.