Recyclagepark Puurs heropent op maandag 3 mei

  • 30 april 2021

Maandag 3 mei wordt het recyclagepark van Puurs na twee weken van aanpassingswerken heropend in aanwezigheid van burgemeester Koen Van den Heuvel en schepen van milieu Alex Goethals. De overname van het recyclagepark door IVAREM brengt meer comfort voor de inwoners van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Zo neemt bijvoorbeeld het aantal openingsuren sterk toe, zal je meer afvalfracties kunnen sorteren en kan elke inwoner van Puurs-Sint-Amands voortaan terecht in alle recyclageparken van IVAREM. “Om  onze inwoners te laten wennen aan de nieuwe werking en sorteerregels, zal er de eerste week extra personeel ingezet worden om alles vlot te laten verlopen.” vertelt burgemeester Koen Van den Heuvel.

NIEUWE WERKING
Het jaarlijks aantal openingsuren in het recyclagepark neemt vanaf mei toe van 1.300 tot 1.873. Het park zal toegankelijk zijn met je e-ID (particulieren) of een elektronische toegangskaart (bv. voor bedrijven of verenigingen). Elk gezin in Puurs krijgt tussen 1 mei en 31 december 2021 28 gratis bezoeken. Vanaf 2022 ontvangt elk gezin weer 28 gratis bezoeken. Deze beurten kan je vanaf mei gebruiken in elk recyclagepark van IVAREM. Als je meer beurten nodig hebt, betaal je 5 euro per bezoek. Verder zullen ook scholen, verenigingen, zelfstandigen en KMO’s makkelijk gebruik kunnen maken van het recyclagepark van Puurs.

Wie een kaart had krijgt automatisch een nieuwe kaart. Verenigingen en scholen krijgen een kaart (betaald door de gemeente), nieuwe zelfstandigen zullen een kaart moeten aankopen.

BEGELEIDING BIJ SORTEERREGELS
Vanaf mei zal je op het recyclagepark van Puurs terecht kunnen met heel wat nieuwe afvalstromen. Zo zal je fracties als porselein en kalk, harde plastics, PVC en cassettes kunnen scheiden op het recyclagepark. Zo dragen de gemeente en IVAREM een extra steentje bij aan de circulaire economie. 

Vanaf mei zal je asbest ook moeten verpakken in een transparante folie of zak met asbestlogo. Deze folies of zakken kan je kopen in het recyclagepark of bij een doe-het-zelfzaak. Vanaf de heropening zal ook de prijs voor grofvuil worden gelijkgeschakeld op de recyclageparken in de gemeente. “Indien je niet zeker bent van bepaalde regels kan je gerust één van de parkwachters aanspreken. Zij helpen je graag verder.” besluit milieuschepen Alex Goethals.


Voor meer info over de nieuwe werking en sorteerregels kan je terecht op de pagina van Recyclagepark Puurs.