Papiercontainers Berlaar worden vanaf 21 juni geleverd!

  • 17 juni 2021

Vanaf maandag 21 juni worden de papiercontainers in de gemeente Berlaar uitgezet. In totaal worden er deze week ongeveer 5.000 containers geleverd voor papier en karton. In de container zit een chip en er staat ook een barcode op met je gegevens. Tegen vrijdagavond 25 juni moet iedereen in Berlaar er eentje gekregen hebben.

De voordelen van een gele papiercontainer

We zijn bij IVAREM overtuigd van de voordelen van deze papiercontainers. Voor onze inwoners is het makkelijker omdat ze niet meer op zoek moeten naar kartonnen dozen om hun papier in op te slaan en voor de gemeente is het properder omdat er minder wegwaaiend papier zal zijn op de dag van de ophaling. Het is bovendien beter voor de rug van de afvalophalers van IVAREM. Kortom, deze gele papiercontainers zorgen voor meer gebruiksgemak en tegelijk voor een betere recyclage van het papier en karton doordat het niet meer nat kan worden. Een win-win situatie. Lees alle voordelen hier na. 

Huis-aan-huisophaling papier enkel in containers

Vanaf de eerste ophaling van papier en karton op 8 juli is het verplicht om papier en karton aan huis aan te bieden in een gele container. Een standaardcontainer is 240 liter groot en volgens communcatieverantwoordelijke van IVAREM Filip Van Assche het ideale formaat voor een normaal gezin.

“Bij de meeste gezinnen zou een kleinere container ervoor zorgen dat het papier en het karton te dicht op mekaar moet gestapeld worden. In Berlaar kozen ongeveer een 173 aansluitpunten voor de kleinere versie en 36 voor de grote broer. Dat wil zeggen dat meer dan 99 % van de inwoners een container van 240 liter verkoos.” Inwoners zijn niet verplicht om de container te gebruiken maar dan moeten ze hun papier en karton zelf naar het recyclagepark brengen want IVAREM zal dat niet meer ophalen wanneer het los langs de weg wordt aangeboden. Het papier en karton blijft in dat geval gewoon staan.

Ophalen en gebruik gratis uitgezonderd voor bedrijven

Aan de containers zelf zijn geen kosten verbonden voor inwoners en verenigingen. De gemeente zorgt samen met IVAREM voor het gratis gebruik van de container maar ook voor het onderhoud en de eventuele vervanging ervan. “Enkel bedrijven moeten een maandelijkse huurkost betalen voor het gebruik van hun container. Zij moeten daarvoor een contract papier en karton afsluiten met IVAREM. Vanaf 8 juli kunnen ook bedrijven hun papier en karton ook enkel nog aanbieden in gele containers.”

Fout containerformaat of geen container ontvangen?

Indien je toch geen container meer wenst of je hebt een fout containerformaat ontvangen, kan je dit na de levering van volgende week laten weten aan de gratis infolijn via 0800 90 441 of info@ivarem.be .

Meer info en veelgestelde vragen over de papiercontainers