Papiercontainers Berlaar worden eind juni uitgezet!

  • 13 april 2021

De Gemeente Berlaar en IVAREM slaan de handen in elkaar om de inwoners van Berlaar in juni te voorzien van handige gele papier- en kartoncontainers. Deze nieuwe én gratis container levert heel wat voordelen op voor de inwoners van Berlaar. Gedaan met het stapelen van papier en karton in de berging of het samenbinden van pakketjes papier. De containers worden in de week van 21 juni 2021 uitgezet in de gemeente.


WAAROM EEN CONTAINER VOOR PAPIER EN KARTON?
“Momenteel bieden onze inwoners hun papier en karton nog aan door het te verzamelen in een doos of samen te binden in een pakketje”, verduidelijkt schepen van Leefmilieu Willy Beullens. “Bij hevig regenweer en harde windstoten kan dat al eens problemen geven en moeten we onze diensten uitsturen om mee op te ruimen. Met een papiercontainer stelt dat probleem zich niet en moet er niet meer met zware dozen gesleurd worden. Inwoners en afvalophalers rollen de container makkelijk tot waar hij moet staan.”


“Uit een bevraging leerden we dat onze inwoners absoluut voorstander zijn van een papiercontainer”, vervolgt voormalig schepen Ingeborg Van Hoof. “Het doet ons dan ook plezier dat we hen die gratis kunnen aanbieden en dat Berlaar op die manier blijft bijdragen aan een gestructureerde, vlotte afvalverwerking.”


LEVERING CONTAINERS IN JUNI
Iedere inwoner ontvangt in de week van 12 april een brief van IVAREM. Na ontvangst van de brief kan je nog 3 weken een ander formaat bestellen dan de standaardmaat en dit via de infolijn van IVAREM (0800 90 441 of via www.ivarem.be/contact) . De standaard-container die de inwoners van Berlaar ontvangen, heeft een volume van 240 liter. Je kan er ook voor kiezen om geen container te ontvangen. In dat geval breng je je papier en karton zelf naar het recyclagepark. Er mag ook geen los papier en karton meer naast de container worden aangeboden. Een 240 liter container is echter voldoende groot om het papier en karton van 1 maand van een normaal gezin in te verzamelen. De papiercontainers worden in de week van 21 juni 2021 geleverd bij de inwoners van Berlaar. “Let wel op want er bestaan nieuwe aanbiedingsregels voor de nieuwe papiercontainers. Zo zal je in Berlaar vanaf juli geen papier en karton meer kunnen aanbieden zonder container. Ook papier en karton naast de container zal worden geweigerd. Bij overtollig papier en karton rijd je dan even naar het recyclagepark of wacht je tot de volgende ophaling.” zegt de IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche.


Alle inwoners van de gemeente Berlaar ontvangen deze week nog een brief met meer informatie. Meer informatie op deze webpagina.