Ophaling van papier en karton in gele containers

Vanaf 1 juli 2021 haalt IVAREM in samenwerking met de gemeente Berlaar papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. Voortaan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container. Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald. Handig en proper.

Opgelet

  • De papiercontainers worden in Berlaar uitgezet in de week van 21 juni 2021
  • Vanaf juli 2021 mag je in Berlaar papier en karton enkel aanbieden met je papiercontainer.
  • Je kan natuurlijk extra papier en karton nog steeds gratis brengen naar het recyclagepark. 
papierincontainer

Waarom een papiercontainer?

Papier en karton verzamelen kan makkelijker en netjes in een papiercontainer. Je moet niet langer op zoek gaan naar een geschikte doos en/of je moet het papier en karton niet meer samenbinden in pakketjes.  Je container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kunt rollen.

Ook het werk van onze afvalophalers wordt minder zwaar dan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen.

Vanaf juli kan je als Berlaarnaar alle papier en karton rechtstreeks in een container gooien.

  • De standaard container die je ontvangt heeft een volume van 240 liter. Voldoende groot om het papier en karton van 1 maand in te verzamelen.
  • In een 240 liter container kan je heel wat papier en karton kwijt. Deze stapels papier en karton passen vlot in de container. Een papiercontainer neemt niet meer plaats in dan de stapels papier en karton op dit moment doen. Bovendien kan je de papiercontainer ook buiten plaatsen.

Kan ik een ander formaat container krijgen?

Ieder gezin in Berlaar krijgt standaard een 240 liter container. Een container van 240 liter is het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen.

Indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kan je een ander formaat container (40 liter of 770 liter) kiezen binnen de drie weken na ontvangst van een persoonlijke brief. Neem hiervoor contact op via www.ivarem.be/contact of via de infolijn op het nummer 0800 90 441. 

Hoe kan ik zo'n papiercontainer krijgen?

Deze containers zijn momenteel enkel beschikbaar voor inwoners van Berlaar. Elke Berlaarnaar ontvangt medio april 2021 een brief met meer informatie. Het is mogelijk om tot 3 weken na ontvangst van de brief een ander formaat container aan te vragen bij de infolijn (0800 90 441 of info@ivarem.be). Het is ook mogelijk om geen container te nemen. In dat geval breng je de gratis infolijn op de hoogte en breng je voortaan je papier en karton naar het recyclagepark. 

Elke inwoner van Berlaar krijgt automatisch een container van 240 liter met chip en barcode thuis geleverd. Daar moet je helemaal niets voor doen. Deze container wordt gratis aangeboden dankzij de gemeente Berlaar. Zo heb je recht op het gebruik van de container en wordt jouw container onderhouden aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt.

Hoe moet ik mijn papiercontainer correct aanbieden voor ophaling? 

pk