Het mini-recyclagepark komt naar je toe!

  • 27 augustus 2021

Vanaf volgende week starten 6 gemeenten in de IVAREM-regio met het mini-recyclagepark: een recyclagepark dat naar de bewoners toe komt om kleine spullen die in een draagtas passen in te zamelen en te recycleren.


IVAREM lanceert samen met Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier en Mechelen een nieuw initiatief om recycleren nog makkelijker te maken: het mini-recyclagepark. Dat is een marktstand met mobiele containers en bakken die naar de markt van de gemeente komt en daar elke maand zal plaatsnemen zodat burgers kleine selectieve afvalfracties die in een draagtas passen kunnen sorteren.


Bewoners kunnen tijdens de markt op het mini-recyclagepark terecht met spullen die in een boodschappentas of trolley passen en waarvoor men in tegenstelling tot het recyclagepark niet voor hoeft te betalen. Het gaat om afvalsoorten als frituurolie, vlak glas, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, piepschuim, kledij , porselein, drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro (bv. een oude GSM of tablet) en herbruikbare/herstelbare goederen, zoals speelgoed. Koen Anciaux, voorzitter van IVAREM : “Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om naar het recyclagepark te komen, bijvoorbeeld omdat men geen auto heeft, slecht te been is of de werking niet kent. Om deze grote barrière tot goed recycleren te verlagen, is het onze bedoeling om het recyclagepark dichter bij de burger te brengen. We deden dit reeds in het verleden met de mobiele recyclageparken. Met het mini-recyclagepark gaan we verder op hetzelfde elan.”


In vergelijking met de 12 reguliere recyclageparken en de mobiele recyclageparken (grote opstelling van containers) is dit mini-recyclagepark mobieler en flexibeler inzetbaar. Het kan makkelijk op verschillende locaties in onze gemeenten worden opgesteld. Het mini-recyclagepark gaat vanaf september door in Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier en Mechelen!


Alle data en locaties van het mini-recyclagepark vind je hier terug