Bied je roze zakken niet meer aan en vermijd een boete!

  • 8 april 2021

Sinds 1 april mag je geen roze zakken meer aanbieden bij de PMD-ophaling. De roze zakken worden tijdens de ophaling bestickerd en blijven staan. Toch werd er tijdens recente PMD-ophalingen in Bornem, Berlaar, Lier, Mechelen en Willebroek vastgesteld dat in deze gemeenten nog een beperkt aantal roze zakken aangeboden werd. Wij vragen aan elke burger om geen roze zakken meer buiten te zetten en zo een boete voor sluikstorten te voorkomen!


WAT MET MIJN OVERSCHOTTEN ROZE ZAKKEN?
Heb je toch nog roze zakken over? Gebruik je overschot aan roze zakken als restafvalzakje en gooi de gevulde zakken daarna in je restafvalzak of DIFTAR-container. Je kan je overschot aan roze zakken natuurlijk ook gebruiken als zak voor oud textiel. Deponeer hierin je versleten textielwaren zoals kleding, dekens,… en breng de dichtgeknoopte zak naar de textielcontainer.


WEINIG ROZE ZAKKEN
Al bij al zien we dat de meeste burgers geen roze zakken meer buiten zetten bij de PMD-ophaling. Zo bleven er vorige week in Bornem en Berlaar respectievelijk 17 en 34 roze zakken staan bij de PMD-ophaling. In Mechelen lag dit aantal hoger met 382 roze zakken die zijn blijven staan. In Lier en Willebroek werden er respectievelijk 17 en 49 roze zakken geweigerd. “We hebben de voorbije dagen gezien dat de meeste inwoners die hun roze zak buitenzetten, hun fout snel inzien en de roze zak(ken) terug naar binnen nemen. Er blijven relatief weinig zakken over in het straatbeeld tegen de ochtend van ophaling.” vertelt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche.


Wie nog twijfelt over de nieuwe sorteerinstructies voor de nieuwe PMD-zak kan terecht op www.ivarem.be/pmd voor alle informatie.